Welkom op de pagina van groep 5-6!

13 oktober: KBW, techniek en glasmuseum

Gisteren hebben we de Kinderboekenweek afgesloten met de finale van de voorleeswedstrijd. In groep 5 was Demi de winnaar en in groep 6 Minke. Zij stonden in de finale tegenover Maikel en Eline. Uiteindelijk ging Eline er met de kampioensbeker vandoor. Alle deelnemers hebben het hartstikke goed gedaan en wij zijn trots op ze!

Om kwart voor 3 hebben we met het dansje van Kinderen voor kinderen de Kinderboekenweek officieel afgesloten. Er zijn veel ouders komen kijken, heel leuk!

Deze week was er ook een techniekmiddag in het thema transport. De kinderen hebben een ballonauto gemaakt. Dat was nog best lastig! Op de site komen ze snel mogelijk de foto's.

Bryan en Mike G. hebben deze week iets geschreven over het bezoek aan het glasmuseum en de glasblazerij:

We zijn gisteren naar de glasblazerij geweest en daar na naar het glasmuseum. We hebben hele mooie glazen gezien en ook mooie glazenbollen. Benjamin en Daphne hebben ook glas geblazen. Minke heeft een oranje glazen vogeltje gewonnen met de loting het nummer was 11 we hebben ook gezien hoe ze deden glasblazen en hoe ze kleuren in glas doen. 

29 september: Groene voetstappen en glas

Deze week hebben Daphne en Sterre een stukje geschreven:

De groene voetstappen

Inhoud: we moeten zoveel mogelijk op de fiets, step of lopend als het kan. de groepen strijden tegen elkaar om zo veel mogelijk om groenen voetstappen. en de gemeente doet ook mee met de groene voetstappen.

Het glas onderwerp

Wat is het glas onderwerp??? Het glas onderwerp is een onderwerp waar we ding leren over glas. Bijvoorbeeld: glas blazen in een glasblazerij  en  we gaan naar een glasfabriek . en we moeten lessen volgen .

Tafeltoets op dinsdag 10 oktober is de tafeltoets  

21 september: Toets en mindmap

Deze week hebben Mike N. en Tim een stukje geschreven:

18 september hadden we een toets van geschiedenis iedereen had een voldoende over de twee wereldoorlog .

We hebben een mindmap over giraffen gemakt een mindmap is een papier met in het midden het onderwerp een aan de zijkant een soort takken .aan die takken zit de belangrijkste dingen .

Glas fabriek en naar het museum daar kunnen we zien hoe ze glas maken en daar na weer naar huis en we hebben nog een rijder nodig .

Dit is de mindmap van Niels, dan kunt u zien wat we bedoelen.


15 september: Voorleeswedstrijd en Mad Science

Een stukje van Benjamin en Niels:

Voorlees wedstrijd groep 5 is 2 oktober en groep 6 10 oktober.

De voorlees wedstrijd gaat als volgt je gaat voorlezen aan je klas de juf kiest een winaar uit en die komen in de finale de finale is 12 oktober.

De winaar krijgt een prijs.

Mad scinecs er kwam een profesor en die dee allemaal proefjes de juffen hebben rondgezwaait met water iemand stont op de luchtblaazer en vloog in de lucht.

8 september: Nieuwe oortjes en KvK

In de week van 25 september starten de LOL-gesprekken al weer. Het inschrijfformulier hangt al op de deur van de klas. De kinderen hebben vandaag papieren meegekregen ter voorbereiding op het gesprek. Deze graag van te voren samen thuis invullen.

Deze week hebben Tibbe en Sophia samen een stukje geschreven:

Vandaag gaan wij het over de niewe oordopjes het niewe lietje van kindere voor kindere

Gruwlijk eng is het niewe top lietje van kinderen voor kinderen  we hebben het dansje gedaan voor de kinderboekenweek  iedereen in ons klas 5/6  heeft oordopjes de kleuren zijn wit zwart en rozen het niewe lietje gruwlek eng is best wel snel het lijkt heen helowien tema maar dat is het niet dit was het niewsbrief doei.

1 september: De eerste week

Zo, de eerste week zit er al weer op. Ondanks dat er best veel dingen nieuw zijn voor groep 5, zijn zij al bijna helemaal gewend aan hoe we werken in de bovenbouw! En groep 6 weet natuurlijk al goed hoe het allemaal werkt. We zitten op dit moment in gemengde groepjes, misschien heeft u al een kijkje genomen in de klas. De kinderen van groep 6 kunnen zo de kinderen van groep 5 makkelijk helpen bij het wegwijs worden in het lokaal en in de nieuwe werkboeken. Scheelt de juf ook weer een hoop uitlegwerk :)

Iedere week schrijven 2 kinderen een stukje voor op onze pagina. Deze week Levi en Mark:

Juf anemieken is de niewe juf op de woendsdag in 5 6 en in 7 8 op donderdag en juf marit in sochtends in de onderbouw een uur en smidachs in de boven bouw een uur juf anemieken toen ze net op school deet ze een kenings maak spel bij 5 6 en 7 8 groep 5 6 zijn door elkaar gewiseld 

De eerste week was hartstikke tof, dus we hebben zin in de rest van het schooljaar!